Ingredientai
- Aguonos 150 g
- Cukrus 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Džiūvėsiai 100 g
- Kondensuotas pienas 1 vnt. indelis
Kaip gaminti
- Pirmiausia iš vakaro užmerkite vandenyje aguonas.
- Nupilkite nuo aguonų vandenį ir jas sutrinkite.
- Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi.
- Į kiaušinio ir cukraus plakinį įmaišykite sutrintą aguonų masę.
- Įmaišykite džiūvėsėlius.
- Baltymus išplakite iki standžių putų ir juos įmaišykite į masę.
- Visą masę supilkite į kepimo indą, išteptą sviestu.
- Iškeptą pyragą subadykite ir aplaistykite kondensuotu pienu.
Receptą atsiuntė Gražina U.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Konkursas „Velykų skanėstas“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita