Ingredientai
- Aguonos 150 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukrus 200 g
- Džiūvėsiai 100 g maltų
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Kondensuotas saldintas pienas: (indelis) 1 vnt.
- Migdolai 2 sauja skiedrelių
Kaip gaminti
- Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį.
- Išmirkytas ir nusunktas aguonas sumalkite mėsmale mažiausiai du kartus.
- Kiaušinių trynius elektriniu plakikliu suplakite su cukrumi, kol jie pabals ir tuomet įmaišykite į aguonų masę.
- Tada berkite džiūvėsius, cinamoną ir vanilę ir vėl viską gerai išmaišykite.
- Baltymus išplakite iki standokų putų ir po truputį pildami atsargiai juos įmaišykite į aguonas.
- Kepimo formą ištepkite sviestu ir į ją supilkite aguonų masę. Išlyginame paviršių, pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 45-50 minučių.
- Kol tortas kepa, keptuvėje paskrudinkite migdolų skiedreles, kol jos lengvai parus.
- Nedideliame puode pašildykite indelį kondensuoto saldinto pieno.
- Iškepusį dar šiltą pyragą subadykite mediniu pagaliuku ir po truputį pilkite šiltą kondensuotą pieną, kad jis susigertų į patį tortą.
- Ant dar šilto kondensuoto pieno užbarstykite migdolų skiedreles, kad jos priliptų.
- Palikite tortą atvėsti ir sustingti.
Receptą atsiuntė Helena Jagello
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita