Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 trynys
- Miltai 300 g
- Cukrus 200 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 150 g
- Miltelinis cukrus 100 g
- Citrinos 3 vnt. iš 0,5 išspaustų sulčių
- Kepimo milteliai 3 arbat. š.
- Rikotos sūris 100 g
- Aguonos 1 st. 1/2
- Mandarinai 3 vnt.
Kaip gaminti
- Citrinas nuplaukite trinant šepetėliu, nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis.
- Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakite.
- Sviestą su cukrumi sukite tol, kol pasidarys puri masė.
- Nuolat maišydami po truputį supilkite išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį.
- Įmaišykite citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
- Glajui skirtą miltelinį cukrų išsukite su citrinos sultimis ir aptepkite dar šiltą pyragą.
- Patiekite su lengvame sirupe konservuotais mandarinų gabalėliais.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita