Ingredientai
- Pienas 150 ml
- Aguonos 40 g
- Cukrus 90 g
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Kiaušinių tryniai 3 vnt.
- Grietinėlė 400 ml plakamosios
Kaip gaminti
1. Pieną užvirinkite ir supilkite ant aguonų. Palikite, kad aguonos išbrinktų. Sumalkite rankiniu trintuvu.
2. Prikaistuvyje kaitinkite aguonų-pieno mišinį su cukrumi, kol šis ištirps. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje išmaišykite trynius. Nuolat plakdami šluotele, po truputį supilkite pieno mišinį.
4. Šią masę perpilkite atgal į prikaistuvį. Nuolat maišydami, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės – ji turėtų padengti šaukšto nugarėlę, o per ją perbraukus pirštu, susidaręs takelis turėtų nesubėgti. Nuimkite nuo kaitros ir palikite atvėsti.
5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Palengva įmaišykite ją į aguonų mišinį.
6. Šaldykite ledų gaminimo mašinoje pagal gamintojo instrukcijas.
7. Paruoštus ledus supilkite į jiems skirtą indelį ir laikykite šaldiklyje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Gėrimai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis