Ingredientai
- Citrinos 3 vnt. 2 - tešlai ir pusės išspaustų sulčių - glajui
- Aguonos 1 st. 0,5
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 - trynys
- Sviestas 150 g
- Cukrus 200 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Kepimo milteliai 3 arbat. š.
- Miltai 300 g
- Miltelinis cukrus 100 g glajui
Kaip gaminti
1. Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakite.
2. Sviestą su cukrumi sukite tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišydami po truputį supilkite išplaktus kiaušinius. Įmaišykite citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
4. Glajui skirtą miltelinį cukrų išsukite su citrinos sultimis ir aptepkite dar šiltą pyragą.
5. Patiekite su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė