Ingredientai
- Aguonos 300 g
- Cukrus 500 g
- Džiūvėsiai 200 g maltų
- Kiaušiniai 8 vnt.
- Cinamonas 5 g
- Grietinėlė 500 ml neriebios ir 100 ml. glajui
- Sviestas 1 arbat. š.
- Juodasis šokoladas 100 g glajui
- Sirupas (šviesaus, glajui) 2 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. glajui
Kaip gaminti
1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite, sutrinkite virtuvės kombainu. Atskirkite kiaušinių trynius, įmaišykite į aguonas kartu su cukrumi ir cinamonu. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaišykite į tešlą. Pamažu suberkite džiūvėsėlius. Kepimo formą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje apie 30 min.
2. Nedideliame puode nuolat maišydama virkite grietinėlę su cukrumi, kol skystis šiek tiek sutirštės ir taps gelsvas. Išverskite pyragą ant lėkštės blogąja puse į viršų, subadykite pagaliuku ir palikite atvėsti. Supilkite paruoštą grietinėlę ant pyrago, leiskite susigerti.
3. Paruoškite glajų. Puode ištirpinkite šokoladą, supilkite grietinėlę, sirupą, kai paviršius pradės garuoti, įmaišykite vanilinį cukrų. Užpilkite glajų ant pyrago, leiskite sustingti.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita