Ingredientai
- Aguonos 1 st.
- Citrinos 2 vnt.
- Cukrus 150 g
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Miltai 350 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Sviestas 250 g
- Druska 0,5 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Rikotos sūris 1 vnt. indelis
- Mandarinai 4 vnt.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia nuplikykite aguonas karštu vandeniu, leiskite, kad šiek tiek pabrinktų.
2. Nuo nuplautų citrinų nutarkuokite žievelę, tada išspauskite iš jų sultis.
3. Išplakite kiaušinius.
4. Sviestą su cukrumi išsukite iki purios masės. Tai padarysite greičiau, jei sviestą ištirpinsite. Po to supilkite kiaušinius, rikotą.
5. Ištrinkite mandarinus iki vientisos masės ir įmaišykite kartu su citrinų žievelėmis bei jų sultimis, aguonomis, druska, kepimo milteliais, miltais ir aguonomis.
6. Kepimo indą išklokite popieriumi, patepkite sviestu, supilkite tešlą ir įdėkite kepti apie 30 minučių į iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Pyrago viršų galite taip pat papuošti mandarinų griežinėliais.