Ingredientai
- Agurkai 5 vnt. 5 - 6 mažų
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 1 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š. 1 - 2
- Citrinų rūgštis 1 arbat. š.
- Vanduo 1 l
Kaip gaminti
- Agurkus nuplaukite ir sudėkite į švarų litrinį stiklainį.
- Įmeskite česnako skiltelę ir užpilkite verdančiu vandeniu.
- Po 10–15 minučių vandenį nupilkite į puodą, įberkite druskos, cukraus (galima vartoti ir kitų prieskonių). Užvirusį vandenį vėl užpilkite ant agurkų.
- Ant viršaus užberkite citrinų rūgšties. Sandariai uždarykite. Pavartykite, kad rūgštis ištirptų. Kai atvės, padėkite šaltai.
Ingredientai pateikti vienam litriniui stiklainiui!
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita