Ingredientai
- "Wasabi" pasta: 2 arbat. š.
- Majonezas 100 g
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Agurkai 3 vnt. švieži apie 15 cm ilgio
- Imbieras 20 g šaknies
- Kiauliena 250 g karštai rūkytos nugarinės, plonai pjaustytos
- Sezamo sėklos 1 arbat. š. po 1 arbat. š. baltųjų ir juodųjų
- Daigintos pipirnės 1 vnt. šviežių
Kaip gaminti
1. „Wasabi“ pastą išsukite su majonezu, citrinos sultimis, trupučiu druskos, aitriosios paprikos. Kremą supilkite į konditerinį indą.
2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir specialiu įrankiu išilgai supjaustykite plonomis lanksčiomis juostelėmis. Imbierą supjaustykite labai plonais griežinėliais.
3. Ant agurko juostelės uždėkite nugarinės griežinėlių (jeigu per dideli – dalį nupjaukite), ant jos – imbiero griežinėlių, susukite ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.
4. Suktinukus sudėkite į lėkštę, į kiekvieną įspauskite kremo, pabarstykite sezamais ir papuoškite pipirnėmis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė