Ingredientai
- Agurkai 6 kg
- Morkos 1500 g
- Svogūnai 1 kg
- Krapai 100 g
- Druska 4 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Aliejus 400 ml
- Actas 4 valg. š. 30 proc.
- Vanduo 1 l
Kaip gaminti
- Nuplautus neluptus agurkus supjaustykite griežinėliais, sumaišykite su druska, smulkintais krapais, apšlakstykite actu, praskiestu puse stiklinės vandens.
- Palikite keturioms– šešioms valandoms, kartkartėmis vis pamaišykite.
- Nuluptas ir stambiai sutarkuotas morkas ir susmulkintus svogūnus apibarstykite cukrumi ir su aliejumi patroškinkite, kol suminkštės.
- Šį mišinį sumaišykite su agurkų mišiniu. Tada mišrainę sukrėskite į švarius stiklainius, dėkite į puodą ir kaitinkite 80 laipsnių temperatūros vandenyje (puslitrinius apie 15 minučių, litrinius – 20–25 minutes).
- Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita