Ingredientai
- Agurkai 1 vnt. Ilgavaisis
- Ridikai 200 g ryšelis
- Salotos 2 vnt. sviestinių salotų gūželė, pluoštelis šviežių mangoldų lapelių
- Pievagrybiai 200 g
- Bazilikai 1 arbat. š. kelios šviežių bazilikų šakelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. šaukštas citrinų sulčių
- Medus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Salotų lapus suplėšykite, mangoldus ir bazilikus taip pat pasmulkinkite rankomis. Agurkus, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
2. Viską sumaišykite viename inde, įpylę šaukštą aliejaus. Likusį aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, medumi, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Šį padažą ant salotų supilkite prieš pat patiekdami.
3. Salotas geriausia patiekti skaidraus stiklo inde.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita