Ingredientai
- Agurkai 2 vnt. ilgavaisiai
- Svogūnai 1 vnt.
- Kalakutiena 300 g filė
- Džiovintų prieskoninių žolelių mišinys 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Medus 1 valg. š. skystas
- Apelsinai 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
- Imbieras 1 arbat. š. žiupsnis tarkuoto šviežio
- Fetos sūris 25 g minkšta
- Grietinė 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Agurkus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvienam iš galo šaukšteliu išskobkite didžiąją dalį minkštimo.
2. Kalakutieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite nedideliais gabalėliais, apibarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir išmaišykite. Palikite pusvalandį pastovėti.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose. Sukrėskite medų, suberkite imbierą, supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ir apie minutę pakaitinkite.
4. Sudėkite paukštieną ir kartkartėmis pamaišydama kepkite apie 15 minučių. Nukėlusi nuo ugnies, palikite, kad atvėstų.
5. Pikantiška mase prikimškite agurkų taureles. Ant viršaus užkrėskite po šlakelį su grietine išsuktos fetos. Tiekdami puoškite šviežių krapų šakelėmis.
Kulinaro patarimas: pikantiška kalakutiena gardu įdaryti ir nedidelių šviežių agurkėlių puseles (agurkus pjaukite išilgai).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita