Ingredientai
- Bulvės 600 g
- Kopūstai 600 g
- Šoninė 100 g
- Pienas 100 ml arba grietinėlės
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 30 g
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Laiškiniai svogūnai 1 sauja patiekimui
Kaip gaminti
1. Bekoną smulkiai supjaustykite, pačirškinkite keptuvėje, išgriebkite gabalėlius ir padėkite šiltai. Į likusius riebalus sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite smulkiai supjaustytą kopūstą, sumaišykite ir kepinkite ant mažos ugnies apie 25 minutes. Retkarčiais pamaišykite.
2. Nuskustas bulves išvirkite, nusunkite, įpilkitę pieną arba grietinėlę, įdėkite sviestą ir sutrinkite, bet ne pernelyg smulkiai, košėje gali likti ir mažų gabalėlių.
3. Sudėkite bulvių košę į keptuvę su kopūstais, pasūdykite, įdėkite pipirų ir sumaišykite.
4. Dėkite kolkanoną į didelę lėkštę, apibarstykite bekono gabalėliais bei smulkintais svogūno laiškais.
5. Valgykite karštą.