Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Kopūstai 1 kg baltagūžių
- Svogūnai 4 vnt. roputės su laiškais
- Grietinėlė 175 ml
- Sviestas 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Kruopščiai nuplautas (skusti nereikia!) bulves sudėti į puodą su šaltu vandeniu, ant mažos ugnies užvirinti ir virti, kol suminkštės. Išvirusias nusunkti ir palikti praaušti.
2. Kopūstus supjaustyti juostelėmis. Į puodą įpilti vandens (maždaug 1 cm gylio), įberti šaukštelį druskos, sudėti kopūstus ir ant didelės ugnies virti 10 min. Nukošti, pagardinti pipirais, įdėti šaukštą sviesto, uždengti ir laikyti šiltai.
3. Keptuvėje išlydyti 2 šaukštus sviesto ir pakepinti susmulkintus svogūnus (ir galvutes, ir laiškus). Uždengti ir laikyti šiltai.
4. Praaušusias bulves nulupti, sugrūsti, pasūdyti, pagardinti žiupsneliu pipirų. Grietinėlę užvirinti ir plona srovele supilti į bulvių košę (iš pradžių maišyti šaukštu, o kai košė suskystės, elektriniu maišikliu).
5. Į skystoką bulvių tyrę sudėti troškintus kopūstus, svogūnus ir dar kartą gerai išmaišyti.
6. Paruoštą daržovių košę sudėti į dubenėlius, užpilti likusiu lydytu sviestu ir patiekti šiltą.
Pastaba. Tiekiant daržovių košę galima paskaninti ne sviestu (ne visi vegetarai jį vartoja), o kokiu nors kitokiu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Anglų