Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Vanduo 3 valg. š. tešlai
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį tešlai ir įdarui
- Kiaušiniai 5 vnt. įdarui
- Lašiša 250 g sūdytos arba rūkytos; tešlai
- Špinatai 200 g įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis grūstų; įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus sudėkite į didelį dubenį. Sviestą sukapokite ir pirštais suminkykite su miltais į gumulėlius. Įdėkite druskos, įpilkite kelis šaukštus vandens ir minkykite, kol gausis vientisa tešla.
2. Tešlą plonai iškočiokite ir išklokite į kepimo formą su krašteliais. Dešimčiai minučių pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.
3. Kol tarto pagrindas kepa, supjaustykite lašišą į kelių centimetrų gabalėlius.
4. Suplakite kiaušinius, grietinėlę, krapus ir druską. Dėdami druską turėkit galvoje, kad lašiša yra sūri.
5. Ištraukite iš orkaitės tarto pagrindą ir sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių. Išklokite kepinį lašiša ir špinatais. Užpilkite kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol užpildas sutirštės.
6. Ištraukus iš orkaitės palaikykite tartą penkias minutes, kad šiek tiek atvėstų.
Valgomas ir karštas, ir šaltas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita