Ingredientai
- Rabarbarai 450 g nuluptų ir 2-3 cm ilgio gabalėliais supjaustytų; pyragui
- Cukrus 120 g 100 g pyragui ir 20 g kremui
- Imbieras 1 arbat. š. tarkuoto, šviežio; pyragui
- Miltai 150 g specialiai pyragams, savaime kylančių arba paprastų miltų, sumaišytų su kepimo milteliais
- Sviestas 85 g kambario temperatūros; pyragui
- Rudasis cukrus 55 g pyragui
- Migdolai 55 g pyragui
- Grietinėlė 600 g kremui
- Kiaušinių tryniai 4 vnt. kremui
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. kremui
Kaip gaminti
1. Sudėkite rabarbarus, cukrų, imbierą ir 3-4 šaukštus vandens į keptuvę. Pakaitinkite ant mažos ugnies, kad rabarbarai suminkštėtų, bet neištižtų. Supilkite masę į kepimo indą.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C karščio.
3. Supilkite miltus į dubenį, supjaustykite sviestą ir minkykite pirštais iki tešlos minkštumo ir trapumo.
4. Įdėkite cukrų bei riešutus ir sumaišykite. Užberkite masę ant rabarbarų.
5. Kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
6. Pasigaminkite saldų kremą. Įkaitinkite grietinėlę prikaistuvyje iki vidutinio karščio, bet neužvirinkite. Kol grietinėlė šils, kiaušinių trynius išsukite su cukrumi ir vanile. Supilkite mišinį į karštą grietinėlę ir nuolat maišydami pakaitinkite, kol kremas sutirštės. Tik neužvirinkite!
7. Pyragą pateikite karštą su atvėsintu arba šiltu saldžiu kremu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita