Ingredientai
- Juodasis šokoladas 170 g 80 proc.
- Cukrus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis pagal skonį
- Grietinėlė 250 ml 150 - plakamosios ir 100 - neriebios
- Likeris 1 valg. š. apelsinų
- Mėtos 4 vnt. keli lapeliai papuošimui
Kaip gaminti
- Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite virš garų.
- Kiaušinius nušveiskite, baltymus atskirkite nuo trynių. Į kitą dubenėlį suberkite cukrų, supilkite kiaušinių trynius, apelsinų likerį ir viską išplakite.
- Neriebią grietinėlę pakaitinkite ant mažos ugnies, atvėsinkite ir pamažėle įplakite į kiaušinių ir cukraus masę. Ją ant silpnos ugnies kaitinkite, kol sutirštės.
- Į paruoštą masę palengvėle įplakite šokoladą, berkite aitriosios paprikos, viską išmaišykite ir palikite pravėsti. Baltymus išplakite iki purios masės.
- Riebią grietinėlę išplakite iki purumo. Į atvėsusią šokolado masę įmaišykite grietinėlę, tada baltymus – turi išeiti labai puri masė.
- Ją dar kartą lengvai išmaišykite, krėskite į desertinius dubenėlius ir bent 3 val. laikykite šaldytuve. puoškite mėtos šakele.
- Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojat šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita