Ingredientai
- Vanduo 1 l
- Imbieras 1 vnt. šviežio, nykščio dydžio gabaliukas, supjaustytas plonomis riekutėmis
- Kuminai 1 arbat. š.
- Gvazdikėliai 5 vnt.
- Kalendros sėklos 1 arbat. š.
- Anyžiai 1 arbat. š.
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Į puodą įpilkite 1 litrą švaraus vandens, sudėkite imbierą, prieskonius ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą ir leiskite pavirti 5–10 min.
2. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite 10–15 min. pastovėti. Gerkite šiltą ar atvėsusią. Jei trikdo švelnus šio gėrimo aitrumas, įdėkite šaukštelį medaus ar praskieskite trupučiu natūralių obuolių sulčių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Gėrimai