Ingredientai
- Mielės 2 arbat. š. birių sausų
- Medus 2 valg. š.
- Alus 1 st. 1 ir 1/3 puodelio šviesaus
- Miltai 480 g
- Druska 1 valg. š. 1/2
- Sviestas 50 g šlakelis - lydyto
- Kmynai 1 žiupsnelis tinka sezamo sėklos ar kiti norimi priedai
Kaip gaminti
- Neatkimštą alaus butelį pastatykite kambario temperatūroje ir palaukite, kol sušils.
- Mieles sumaišykite su medumi ir 1/3 puodelio alaus, palaukite, kol suputos.
- Miltus sumaišykite su druska ir maišydami berkite į mieles, pakaitomis su likusiu alumi.
- Tešlą nuoširdžiai minkykite 5 minutes, o tada uždenkite maistine plėvele ir kildinkite, kol padvigubės.
- Suformuokite 12 vienodo dydžio kamuoliukų.
- Kiekvieno paviršių pamirkykite ištirpintame svieste ir pabarstukuose.
- Dėliojame skardelėje, lengvai pateptoje sviestu.
- Dar pakildinkite apie 15 minučių ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, 25 minutes.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita