Ingredientai
- Druska 1 arbat. š. perpus tešlai ir įdarui
- Vanduo 3 valg. š. tešlai
- Sviestas 160 g 82 proc. riebumo, kambario temperatūros; 110 g tešlai ir 50 g įdarui
- Miltai 190 g tešlai
- Šoninė 100 g įdarui
- Svogūnai 1 vnt. didelis; įdarui
- Pievagrybiai 7 vnt. įdarui
- Morkos 1 vnt. vidutinė; įdarui
- Alus 250 ml įdarui
- Juodieji pipirai 0,25 arbat. š. įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis; įdarui
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. įdarui
- Grietinėlė 115 ml 32 proc. riebumo; įdarui
- Pienas 115 ml įdarui
- Sūris 65 g naudokite mėgstamą; įdarui
Kaip gaminti
1 diena (pirmiausia pasidarykite tešlą, o tuomet imkitės įdaro).
Tešlos gaminimas:
1. Druską ištirpinkite vandenyje ir atidėkite į šalį.
2. Suberkite miltus ir gabalėliais supjaustytą sviestą. Pasirinkite mažiausią greitį ir maišytuvu darbuokitės tol, kol gausite smėlio tekstūrą.
3. Tuomet supilkite vandenį ir maišytuvu maišykite viską tol, kol tešla pradeda lipti. Toliau rankomis suformuokite rutulį, jį šiek tiek suplokite (bus lengviau po to kočioti), lengvai apibarstykite miltais, suvyniokite į maistinę plėvelę ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą.
Įdaro gaminimas:
4. Kubeliais supjaustykite šoninę, svogūną. Plonai supjaustykite pievagrybius. Morką sutarkuokite per burokinę tarką.
5. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite šoninę. Šoninės gabaliukus sudėkite į lėkštę.
6. Į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą ir svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol svogūnai pasidarys permatomi, apie 10–15 min.
7. Sudėkite grybus ir pakepkite 5 minutes.
8. Suberkite tarkuotas morkas. Kepkite dar 5 minutes.
9. Supilkite alų ir viską troškinkite apie 10 minučių, arba kol alus visiškai išgaruoja.
10. Įberkite pagal skonį druskos, pipirų ir žiupsnelį muskato. Viską išmaišykite.
11. Įdarui leiskite visiškai atvėsti. Sudėkite į indelį su dangčiu ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.
2 diena.
1. Iškepkite tartos pagrindą. Leiskite atvėsti. Pagrindas turi būti visiškai iškepęs.
2. Išimkite iš šaldytuvo daržovių įdarą.
3. Kiaušinį, kiaušinio trynį, grietinėlę ir pieną šluotele sumaišykite iki vientisos masės. Suberkite druską, pipirus ir muskatą.
4. Daržovių įdarą tolygiai paskleiskite ant iškeptos tartos pagrindo.
5. Užbarstykite keptais šoninės gabaliukais ir tarkuotu sūriu. Ant viršaus užpilkite kiaušinių, grietinėlės ir pieno plakinį.
6. Kepkite 180 °C temperatūroje 30–35 min., arba kol kišas gražiai apskrunda ir iškepa.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis