Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 100 g
- Miltai 50 g be glitimo
- Medus 70 g
- Kokosų drožlės 50 g
- Graikiniai riešutai 100 g
- Vanduo 50 ml
- Šokoladas 200 g
- Sviestas 50 g
- Cukraus pudra 1 valg. š. geriau netirpios
Kaip gaminti
1. Susmulkinkite graikinius riešutus.
2. Į indą suberkite avižinius dribsnius, kokoso drožles, smulkintus riešutus bei miltus be glitimo. Išmaišykite ir įpilkite šlakelį vandens. Viską sumaišykite, įdėkite medaus ir vėl viską gerai išmaišykite.
3. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje naudodamiesi konditeriniu žiedu arba tiesiog rankomis formuokite vienodo dydžio sausainius.
4. Kepkite juos iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Iškepusiems leiskite atvėsti.
5. Šokoladą ištirpinkite nedideliame inde virš verdančio vandens garų mikrobangų krosnelėje. Į šokoladą sudėkite kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišykite, kol sviestas ištirps ir masė taps blizgi. Jei reikia, dar šiek tiek pakaitinkite.
6. Atvėsusius sausainius pamirkykite šokolade, atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.