Ingredientai
- Miltai 250 g kvietiniai
- Kefyras 150 ml arba rūgpienis
- Sviestas 50 g tirpintas
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Cukrus 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Soda 2 g 1/2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Dubenyje gerai sumaišykite birius produktus. Kitame inde išsukite lengvai išplaktą kiaušinį, kefyrą (arba rūgpienį) ir tirpintą sviestą. Skystą masę supilkite ant sausos ir gerai, bet greitai išmaišykite – jei užtruksite, duonelė bus kieta.
2. Miltuotomis rankomis tešlą padalykite į 6 kamuoliukus. Kiekvieną suspauskite iki maždaug 1 cm storio papločio ir plačia blynų mentele sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
3. Kepkite 12–15 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Per pusryčius teliks įpjauti duonutės paviršių ir įsidėti mėgstamo džemo arba sviesto.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių