Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 100 ml
- Duona 4 riekės sviestinės sumuštinių
- Sviestas 1 valg. š. kepimui
- Šoninė 50 g
- Parmos kumpis 50 g
- Klevų sirupas 40 ml
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Čatnis 2 valg. š. figų arba svogūnų
Kaip gaminti
1. Išplakite vieną didesnį kiaušinį su pienu, druska ir pipirais. Šiame plakinyje keletą minučių po vieną pamirkykite 4 duonos riekeles.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir riekeles apkepkite iš abiejų pusių, kol jos švelniai apskrus.
3. Pasiruoškite kiaušinius. Keptuvėje pakepkite šoninės juosteles, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės, o likusiuose riebaluose atsargiai įmuškite 2 kiaušinius, kad jie nesusiliestų ir trynys išliktų sveikas. Pabarstykite druska ir pipirais, uždenkite keptuvės dangtį ir kepkite 4-5 minutes ant silpnos ugnies, kol kiaušinio baltymas iškeps, o trynys vis dar bus skystas.
4. Serviruokite po dvi duonos riekeles, ant viršaus tepkite svogūnų arba figų čatnį, dėliokite šoninę ir kumpį, apipilkite klevų sirupu, o pabaigoje uždėkite keptą kiaušinį.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių