Ingredientai
- Ananasai 1 vnt. nedidelio gerai prinokusio
- Sviestas 1 valg. š.
- Romas 2 valg. š.
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis pagal skonį - maltų
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - nutarkuotų žievelių ir pusės citrinos sulčių
- Medus 3 valg. š.
- Kokosų pienas 100 ml
Kaip gaminti
- Ananasą nuplaukite, galus nupjaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir išskobkite kietą šerdį.
- Nedideliame indelyje medų sumaišykite su citrinų sultimis ir romu.
- Pagal skonį įberkite gvazdikėlių, cinamono, supilkite kokosų pieną ir gerai išmaišykite.
- Supilkite į plokščią dubenį, sudėkite ananasų griežinėlius ir vis pavartydama marinuokite apie valandą.
- Gerai nuvarvintus ananasų griežinėlius kepkite ant grotelių apie 6 min. Kol kepa, ananasų riekeles vis pašlakstykite likusiu marinatu.
- Iškepusias sudėkite į lėkštę ir supjaustykite ketvirčiais. Tiekite su mėtos lapeliu, jei norite, galite užbarstyti miltelinio cukraus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita