Ingredientai
- Ananasai 1 vnt. mažas
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
- Nupjaukite ananaso žievę, o patį ananasą supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio, gana ploni.
- Ananasų griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėliokite juos vieną šalia vienu sluoksniu.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Tuomet apverskite ir kepkite dar apie 30 min., kol ananasai bus traškūs. Kepimo laikas labai priklauso nuo griežinėlių storio, todėl nuolat stebėkite juos kepimo metu.
- Iškepusius ananasus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite nedelsiant.
- Jei norite ananasų traškučiais – lyg gėlių žiedais – papuošti desertą, tik išimtus iš orkaitės, dar šiltus, rankomis juos šiek tiek „išgaubkite“, paspausdami pirštu viduriuką. Palikite taip, kol atvės ir sutvirtės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita