Ingredientai
- Antis 600 g 400 g kepenėlių ir 200 g krūtinėlių
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 70 g
- Apelsinai 1 vnt. Marinatui; nutarkuotų pusės apelsino žievelių ir pusės apelsino sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir marinatui taip pat
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Portveinas; marinatui 2 valg. š.
- Brendis; marinatui 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite plėves ir susmulkinkite.
2. Ančių krūtinėles taip pat šiek tiek pasmulkinkite. Kepenėles ir smulkintas krūtinėles pamerkite į marinatą, paruoštą iš nutarkuotų apelsino žievelių, pusės apelsino sulčių, portveino ir brendžio, ir palaikykite per naktį.
3. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles – jos turi apkepti, bet neperkepti.
4. Keptas kepenėles sumalkite mėsmale, įmaišykite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, supilkite į stačiakampę platoką skardą ir kepkite orkaitėje apie 40 min.
5. Paštetą atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve.
6. Tiekite supjaustytą griežinėliais su skrudinta baltos duonos riekele ir figomis.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų