Ingredientai
- Antis 400 g 2 vnt. ančių krūtinėlės
- Burokėliai 3 vnt. nedidelių folijoje keptų arba virtų
- Figos 2 vnt. violetinių
- Salotos 100 g lapų
- Kedrinės pinijos 40 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Balzaminis actas 3 valg. š. 3 - 4
- Druska 1 žiupsnelis jūros
- Aliejus 2 valg. š. neutralaus kvapo
Kaip gaminti
- Ančių krūtinėles nusausinkite, odą kelis kartus įpjaukite įstrižai.
- Dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią. Kol viena pusė kepa, gausiai užberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
- Apverskite, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Kiekvieną pusę kepkite po 1,5 minutės. A
- pkeptas krūtinėles sudėkite į skardą ir 180–190 0C įkaitintoje orkaitėje kepkite 10–12 minučių.
- Išėmusi leiskite mėsai „pailsėti“ 5–8 minutes, kad tolygiai pasiskirstytų sultys.
- Salotas perrinkite, nuplaukite ir gerai nusausinkite, didesnius lapus supjaustykite.
- Burokėlius supjaustykite labai plonais griežinėliais, figas – skiltelėmis. Kedrines pinijas 3–4 minutes paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- Salotų lapus sudėkite į didelį dubenį, ant viršaus gražiai išdėliokite kitus reikalingus produktus.
- Įberkite druskos, juodųjų pipirų, įpilkite balzaminio acto ir aliejaus. Labai atsargiai išmaišykite ir iš karto patiekite.
- Pagaminsite per 35 min. (neskaičiuojant burokėlių kepimo).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita