Ingredientai
- Ančiuviai 12 vnt. šviežių
- Česnakai 3 skiltelės
- Čiabata 1 vnt. kepaliukas
- Petražolės 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Juodieji pipirai 3 žiupsnelis šviežiai maltų
Kaip gaminti
Pirmiausia gaminsime ančiuvių „carpaccio“:
1. Švariai išvalykite ančiuvius, išimkite nugarkaulį, išskleiskite lėkštėje pilvais į viršų. Ant 4 išvalytų žuvelių išspauskite citriną
2. Smulkiai sukapokite česnako skilteles. Atskirkite petražolių lapelius, susmulkinkite. Apibarstykite ančiuvius česnakais ir petražolėmis bei pašlakstykite švelniu alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais.
O dabar pereikime prie „Crostino“ su troškintais ančiuviais:
3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite lėkštėje likusias žuveles, išmaišykite jas taip, kad gautųsi vientisa masė.
4. Kepsninėje pakepinkite trikampes duonos riekeles.
5. Patiekdami troškintus ančiuvius, duoną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite pipirais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų