Ingredientai
- Kiaulienos dešrelės: (virtos) 2 vnt.
- Kiauliena 3 vnt. riekelės šoninės
- Alyvuogių aliejus 10 ml šlakelis
- Pomidorai 1 vnt.
- Pievagrybiai 5 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pupelės 3 valg. š. virtų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Duona 2 riekės kvietinės
Kaip gaminti
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
- Į įkaitintą keptuvę dėkite virtas kiaulienos dešreles ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
- Į keptuvę dėkite kiaulienos šoninės riekeles ir taip pat pakepinkite, kol apskrus.
- Išimkite dešreles ir šoninės riekeles iš keptuvės ir trumpam atidėkite į šalį.
- Pomidorą perpjaukite per pusę, pievagrybius – per pusę ar į keturias dalis. Suberkite į keptuvę ir pakepinkite porą minučių, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus. Išimkite iš keptuvės ir trumpam atidėkite į šalį.
- Galiausiai į keptuvę įmuškite kiaušinį. Kepkite ant silpnos ugnies, nemaišydami, kol kiaušinis sutvirtės, tačiau trynys dar bus skystas. Galite kiaušinį patiekti ir tokį, tačiau, jei norite, atsargiai apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Kepkite trumpai, kad kiaušinio trynys išliktų skystas.
- Duonos riekeles paskrudinkite skrudintuvėje, kol taps gražiai auksinės spalvos.
- Į didelę lėkštę dėkite kiaulienos dešreles, skrudintas šoninės riekeles, keptą kiaušinį, pievagrybius, pomidorą, virtas pupeles. Apibarstykite žiupsneliu druskos ir maltų pipirų.
- Patiekite iš karto, su puodeliu juodos arbatos, kavos ar stikline apelsinų sulčių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Anglų