Ingredientai
- Pienas 300 ml
- Sviestas 50 g
- Druska 1 arbat. š.
- Miltai 500 g
- Cukraus pudra 75 g
- Mielės 7 g sausų
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Razinos 75 g
- Apelsinai 1 vnt.
- Obuoliai 1 vnt.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Abrikosų uogienė 3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Pieną užvirinkite, nukaiskite, ištirpinkite piene sviestą ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
2. Dubenyje gerai sumaišykite miltus, druską, cukraus pudrą ir mieles. Padarykite miltuose įdubimą ir supilkite pieną bei suplaktą kiaušinį. Dideliu šaukštu išmaišykite masę, jei reikia suminkykite (gali prireikti miltų papildomai), kol ši virs vientisa tešla.
3. Palikite tešlą šiltai kilti.
4. Trintuve susmulkinkite apelsino žievelę. Obuolį nulupkite, nusėklinkite ir supjaustykite gabalėliais. Žievelę, obuolius, cinamoną ir razinas sudėkite į tešlą, išminkykite.
5. Vėl palikite tešlą šiltai kilti.
6. Padalykite tešlą į 15 dalių ir suformuokite bandeles. Dėkite į miltais pabarstytą skardą. Padėkite šiltai ir leiskite tešlai dar pakilti.
7. Ant bandelių viršaus suformuokite kryžiaus ženklus ir pašaukite į 220 laipsnių karščio orkaitę.
8. Kepkite apie 20 minučių, kol bandelės gražiai paruduos. Per tą laiką pašildykite abrikosų džemą, kol šis taps skystas.
9. Išėmę bandeles, džemu aptepkite jų viršų.