Ingredientai
- Miltai 300 g kvietiniai - 30 g rupių ir 270 g (550 D ) tipo
- Miežiniai miltai: arba avižiniai 30 g
- Mielės 15 g šviežios
- Druska 2 g 0,5 arbat. š.
- Pienas 250 ml arba vandens
- Cukrus 1 valg. š.
- Aliejus 35 ml
- Linų sėmenys 1 valg. š.
- Kviečių gemalai: 2-3 valg.š. 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Sumaišykite visų rūšių miltus.
2. Kambario temperatūros mieles dubenyje ištrinkite su druska, įpilkite kambario temperatūros pieno arba vandens. Įmaišykite pusę miltų, sirupą (arba cukrų) ir aliejų.
3. Subėrę likusius miltus, kviečių gemalus ir sėmenis, suminkykite tešlą (ji turėtų būti kiek minkštesnė nei įprasta bandelėms).
4. Uždenkite tešlos dubenį rankšluosčiu ir palikite 15–30 minučių šiltai, kad pakiltų dvigubai. Išverskite minklę ant stalo, suminkykite, suformuokite ilgoką ritinį, supjaustykite jį į 16–20 dalių.
5. Iš tešlos gabaliukų tarp delnų suvoliokite kamuoliukus, sudėkite juos ant skardos ir palaukite, kol dvigubai pakils. Bandelių viršų įpjaukite kryžmai, aptepkite vandeniu arba kiaušinio plakiniu.
6. 10 minučių kepkite 225 laipsnių orkaitėje, skardą padėję ant vidurinių grotelių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita