Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt.
- Aliejus 1,5 valg. š. marinatui
- Česnakai 2 skiltelės sutarkuotos; marinatui
- Vanduo 0,5 puodelis marinatui
- Imbieras 0,5 arbat. š. tarkuoto šviežio; marinatui
- Rudasis cukrus 3 valg. š. marinatui
- Mandarinai 3 vnt. sutrinti; marinatui
- Sezamų aliejus 1 arbat. š. marinatui
- Marinatas 2 valg. š. jau paruošto mėsai; tiesiog atidėkite dalį joį šalį; padažui
- Riešutų sviestas 0,5 puodelis žemės riešutų; padažui
- Medus 1 valg. š. padažui
- Eterinis aliejus 2 ml mandarinų; padažui (bet galite ir nenaudoti)
Kaip gaminti
1. Vištos krūtinėlę supjaustykite pailgais griežinėliais;
2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus;
3. Vištienos gabaliukus verkite ant medinių iešmelių ir įdėkite į indą (galima marinuoti ir maišeliuose, tada marinatas geriau laikosi);
4. Į indą su vištiena įpilkite paruoštą marinatą, uždenkite indą dangčiu ir suplakite, kad vištiena gerai apliptų marinatu. Įdėkite į šaldytuvą ir marinuokite mažiausiai 15 min.
5. Išėmus vėrinukus iš marinato supilkite likusį marinatą į mažą puodą, kadangi jį dar naudosite padažo paruošimui – žemės riešutų sviesto glazūrai.
6. Į puodą su marinatu, dėkite žemės riešutų sviestą ir virkite maišydami maždaug 10 minučių arba kol sutirštės. Į atvėsusią glazūra įlašinkite porą lašų natūralaus terapinės klasės mandarinų eterinio aliejaus, ištirpinto meduje;
7. Ant grilio iškepkite paruoštus vėrinukus, iškepus dėkite į foliją ir užpilkite paruoštą glazūrą palaikykite apie 10 minučių. Vėrinukus galite patiekti su ryžiais ar daržovėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis