Ingredientai
- Kukurūzai 5 vnt. burbuolės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 200 g
- Česnakai 4 skiltelės
- Petražolės 4 valg. š. šviežiai smulkintų
- Džiūvėsiai 4 valg. š. maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Sudėkite burbuoles į pasūdytą vandenį, užvirkite ir kelias minutes apvirkite. Vėliau išimkite ir palikite, kad nuvarvėtų. Tada į kiekvieną iš abiejų galų susmeikite medinius iešmelius.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Pridėkite su druska sutrintą česnaką ir šį mišinį sudėkite į indą.
3. Kitame indelyje džiūvėsėlius apibarstykite pipirais ir sumaišykite su petražolėmis. Išlydytą sviesto mišinį užpilkite ant burbuolių, sudėtų ant folijos, ir pakepkite virš įkaitusių žarijų apie 10–15 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis