Ingredientai
- Krevetės 700 g stambių (tigrinių)
- Petražolės 1 arbat. š. šviežių, smulkintų
- Čiobreliai 1 arbat. š. šviežių, smulkintų
- Kalendros 1 arbat. š. šviežių, smulkintų
- Perliniai svogūnėliai 20 g arba paprastų, smulkintų
- Česnakai 3 skiltelės stambios
- Sviestas 0,5 st. tirpinto
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Citrinos sultys 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. supjaustyta ketvirčiais, patiekimui
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegėles.
2. Sumaišykite petražoles, čiobrelius, kalendrą ir svogūnėlius, ant viršaus išspauskite česnako skilteles. Užpilkite ištirpintą sviestą, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais.
3. Prieš kepimą, dideliame dubenyje sumaišykite krevetes su marinatu ir palikite kambario temperatūroje 15 minučių (arba 30 minučių šaldytuve). Nepalikite krevečių marinuotis ilgiau, nes jos taps pernelyg minkštos.
4. Marinatą išpilkite, o krevetes suverkite ant iešmelių ir pakepkite ant anglių (be ugnies) po maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių. Neperšviečiamos, rausvos, sukietėjusios krevetės – ženklas, kad jos iškepė.
5. Patiekite su špinatų lapais ir citrinos griežinėliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis