Ingredientai
- Miltai 500 g kvietiniai
- Mielės 20 g šviežios
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Vanduo 250 ml
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Dubenyje mieles ištrinkite su cukrumi ir šiltu vandenių ir palikite 10–15 minučių, kad pradėtų rūgti.
2. Tuomet į mielių mišinį įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite miltus, pasūdykite ir tešlą gerai išminkykite. Jei minklė atrodo labai minkšta, įberkite dar miltų.
3. Išminkytą tešlą suvoliokite į rutulį, aptepkite aliejumi, uždenkite ir 1–2 valandas pakildykite.
4. Pakilusią tešlą padalykite į 10–12 gabalėlių.
5. Rankomis suvoliokite rutuliukus, suplokite paplotėlius ir dar pakočiokite.
6. Vieną paplotėlių šoną aptepkite likusiu aliejumi, apteptąja puse dėkite ant grotelių ir kepkite, kol gražiai apskrus.
7. Apverskite, vėl aptepkite ir dar pakepkite. Paplotėlius į stalą tiekite karštus. Juos labai gardu valgyti su mėsa, daržovėmis ar įvairiais padažais.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita