Ingredientai
- Upėtakiai 300 g nuvalyto ir išdarinėto
- Citrinos 1 vnt.
- Sviestas 25 g
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Petražolės 1 sauja smulkintų
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite kepsninę. Įpjaukite kiekvieną upėtakio pusę apie 10 kartų – kiekvienas įpjovimas turėtų būti maždaug pusės centimetro gylio. Taip paruoštą upėtakį įtrinkite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį apibarstykite druska bei šviežiai maltais pipirais.
2. Perpjaukite citriną pusiau ir vieną jos pusę supjaustykite griežinėliais prieš tai nutarkavę žievelę. Smulkintus petražolės lapelius kartu su citrinos griežinėliais sukiškite į upėtakio įpjovimus.
3. Tuomet žuvį guldykite ant kepimo grotelių, ant viršaus užbarstykite tarkuotą citrinos žievelę ir išdėliokite gabaliukais supjaustytą sviestą.
4. Žuvį kepkite apie 6 minutes iš abiejų pusių, kol paviršius apskrus ir taps traškus.
5. Prieš patiekiant upėtakį ant viršaus užspauskite šviežių citrinos sulčių ir patiekite su šviežiomis salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis