Ingredientai
- Jautienos šonkauliai 2,5 kg
- Rudasis cukrus 100 g
- Rūkyta malta raudonoji paprika 1,5 arbat. š.
- Česnako milteliai 0,5 arbat. š.
- Aitriosios paprikos milteliai 0,3 arbat. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Druska 1,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Obuolių sultys 100 ml
- BBQ padažas 200 ml
Kaip gaminti
1. Pirmiausia nuo šonkaulių nulupkite ploną plėvelę – kepant su ja šonkauliai bus kietesni, be to prieskoniai ir grilio kvapas mažiau įsigers į mėsą. Pirmiausia šonkaulius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir ištrinkite prieš tai jau sumaišytais prieskoniais. Prieš kepant vidinė grilio temperatūra turi būti apie 150°C, tokią ją reikėtų stengtis išlaikyti ir visą kepimo laiką – apie 30 min. Stenkitės grilio neatidarinėti.
2. Po 30 kepimo minučių šonkaulius perkelkite ant aliuminio folijos ir apliekite 50 ml šiltų obuolių sulčių, suvyniokite folijoje nepalikdami tarpų. Grilio temperatūrą padidinkite iki maždaug 190°C ir kepkite uždengtu grilio dangčiu apie 30 minučių. Po tiek laiko šonkauliai turėtų būti beveik iškepę, o jų vidinė temperatūra turėtų siekti apie 75°C.
3. Apie 10 minučių pakaitinkite šonkauliukus išimtus iš folijos maždaug 120°C. Tuomet šonkaulius keletą kartų iš abiejų pusių kas 5 minutes aptepkite šiltu barbekiu padažu, po 3-iojo karto uždarykite grilio dangtį ir pakepkite dar 5 minutes.