Ingredientai
- Krevetės 700 g lukštentų ir išvalytų stambių
- Rudasis cukrus 50 g
- Baltojo vyno actas 60 ml
- Citrinos sultys 60 ml žaliosios
- Žalioji citrina 2 vnt.
- Česnakai 2 vnt. traiškytos galvutės
- Imbieras 1 valg. š. lupto ir tarkuoto
- Druska 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 arbat. š. šviežiai smulkinto
Kaip gaminti
1. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus dvi žaliąsias citrinas, nedideliame dubenyje ir gerai išmaišykite.
2. Krevetes sudėkite į užspaudžiamą plastikinį maišelį ir į vidų supilkite paruoštą marinatą. Maišelį užspauskite ir gerai pakratykite. Palike šaldytuve apie 20 minučių.
3. Per tą laiką įkaitinkite kepsninę ir pradėkite krevetes verti ant medinio iešmelio, įterpdami žaliosios citrinos griežinėlius. Iešmelius sudėkite ant kepimo grotelių ir kepkite kelias minutes iš abiejų pusių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis