Ingredientai
- Krevetės 1 vnt. pakuotė didelių šviežių arba šaldytų nelukštentų
- Kmynai 1 valg. š. 0,5
- Kalendros 1 valg. š. 0,5
- Pankolis 1 valg. š. 0,5 sėklų
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis ankšties
- Česnakai 4 skiltelės krevečių marinatui
- Citrinos 1 vnt. 0,5 sulčių - krevečių marinatui
- Austrių padažas: (krevečių marinatui) 1 valg. š.
- Mangų padažas: (aitraus - krevečių marinatui) 1 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š. tamsaus - krevečių marinatui
- Aliejus 1 valg. š. krevečių marinatui
Kaip gaminti
- Keptuvėje paskrudinkite visas sėklas ir smulkintą aitriąją papriką. Kai atvės, sumalkite kavamale ir gautu prieskonių mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas krevetes.
- Iš marinato sudedamųjų dalių paruoštu užpilu apliekite į dubenį sudėtas krevetes. Marinuokite per naktį.
- Krevetes suverkite ant vandenyje mirkytų iešmelių ir kepkite 3–5 min., kol lengvai apskrus.
- Neperkepkite, nes krevetės išdžius. Valgykite su šviežiomis daržovėmis ir mangų padažu. Jį paruošite smulkintą mangą iki vientisos masės išplakusi su nedideliu smulkintu svogūnu, pusės apelsino sultimis ir žiupsneliu aitriųjų paprikų.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita