Ingredientai
- Krevetės 300 g šviežių arba šaldytų lukštentų
- Špinatai 50 g 2 saujelės šviežių
- Cukinijos 2 vnt. nedidelės
- Kedrinės pinijos 40 g saujelė
- Petražolės 20 g ryšulėlis šviežių
- Viduržemio jūros virtuvės prieskoniai 1 valg. š.
- Aliejus 3 valg. š. krevečių marinatui ir 1 valg. š. citrinų aliejaus daržovėms apšlakstyti
- Česnakai 4 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. Krevečių marinatui; pusės citrinos sultys
- Medus 1 valg. š. Krevečių marinatui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. Krevečių marinatui
- Kalendros 1 arbat. š. Krevečių marinatui
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Austrių padažas krevečių marinatui 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.
2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite plokščiame dubenyje, sumeskite krevetes ir bent 3 val. pamarinuokite. Tada išgriebkite iš marinato, nuvarvinkite ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus, bet jokiu būdu neperkepkite – krevetės išdžius.
3. Cukinijas nulupkite, supjaustykite kvadratėliais, apibarstykite „Viduržemio jūros prieskoniais“ ir trumpai patroškinkite garuose.
4. Špinatus perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
5. Ant viršaus dėkite troškintų cukinijų, užpilkite citrinų aliejaus, išdėliokite keptas krevetes, suberkite smulkintas petražoles ir kedrines pinijas.
6. Tiekite su baltos duonos skrebučiu.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita