Ingredientai
- Viščiukas: (1,5 - 2) 2 kg
- Aliejus 2 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. ½ šaukštelio maltų karčiųjų ir ½ šaukštelio maltų kvapiųjų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Prieskoniai 1 žiupsnelis mėsos - pagal skonį
- Česnakai 8 skiltelės 8 - 10
Kaip gaminti
- Viščiuką padėkite ant stalo krūtine į viršų, perpjaukite išilgai ir išskleiskite į šonus.
- Virtuviniu plaktuku šiek tiek pamuškite, kad viščiukas visiškai išsitiestų. Paukštį įtrinkite druska ir mėgstamais mėsos prieskoniais.
- Česnaką išspauskite spaustuve arba labai smulkiai sukapokite. Įdėkite pipirus ir užpilkite 2 šaukštais aliejaus. Šiuo mišiniu taip pat įtrinkite viščiuką.
- Tada dėkite viščiuką ant folijos ir gerai supakuokite, kad kepant nebėgtų sultys. Įvyniotą viščiuką padėkite 2 val. (arba per naktį) šaltai.
- Pamarinuotą viščiuką dėkite su folija ant grotelių. Kepkite ant įkaitusių žarijų vartydami 25–30 min. Po to atsargiai nuimkite foliją ir kepkite toliau vartydami apie 25 min., kol gražiai apskrus.
Receptą atsiuntė Anželika K., Mažeikiai
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita