Ingredientai
- Anties krūtinėlė 300 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Vynas 250 ml raudonojo
- Juodasis šokoladas 10 g
- Sviestas 10 g
- Prieskoniai karštam vynui 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuo antienos filė pašalinkite riebalų perteklių ir skersai įpjaukite odelę. Dėkite filė gabalėlius į šaltą keptuvę ir vartydami kepkite ant karštos ugnies. Kai mėsa įgaus auksinį atspalvį, sudėkite ją į skardą odele į viršų ir kepkite iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 minutes.
2. Keptuvėje paruoškite padažą: ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus, supilkite raudonąjį vyną ir prieskonius, dar kiek pakaitinę sudėkite šokoladą ir sviestą. Dar šiltą antienos filė gausiai užpilkite padažu.