8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 22
Jau įvertinote šį receptą

Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu

Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu
Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu / SANTA MARIA nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Antis 250 g krūtinėlės filė
  • Aitrioji paprika 1 arbat. š. SANTA MARIA CHIPOTLE
  • Kukurūzų traškučiai: (SANTA MARIA NACHO) 25 vnt.
  • Ožkų pieno sūris 60 g trupinto
  • Bazilikai 5 g šviežių
  • Pipirai 1 žiupsnelis SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų iš malūnėlio
  • Vyšnios 100 g be kauliukų – čatniui
  • Cukrus 50 g geriau cukrus su pektinu, bet galite pabandyti ir rudąjį cukrų – čatniui
  • Dribsniai 10 g 1 arbat. š. – SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių – čatniui
  • Raudonasis svogūnas 15 g pjaustyto – čatniui
  • Česnakai 1 skiltelės čatniui
  • Balzaminis actas 1 valg. š. čatniui
  • Druska 1 žiupsnelis SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio – čatniui

Kaip gaminti

  1. Įpjaukite antienos odelę rombais, apibarstykite aitriosiomis paprikomis ir palaukite, kad skonis būtų geresnis.
  2. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir apie 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Ištraukę apie 5 min. palaukite, tada supjaustykite griežinėliais.
  4. Sumaišykite visus čatnio produktus, kad masė būtų vientisa ir puri. Iš keptuvės nuliekite riebalų perteklių ir supilkite į keptuvę vyšnių čatnį.
  5. Pavirinkite 5–10 min., kol čatnis sutirštės.
  6. Apie 5 min. skrudinkite kukurūzų traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  7. Prieš patiekdami, ant traškučių sudėkite antienos filė, čatnį ir sūrį.
  8. Papuoškite bazilikų lapais ir juodaisiais pipirais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.