Ingredientai
- Antis 2 vnt. krūtinėlės puselės
- Šalotinis svogūnas 3 vnt.
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
- Čiobreliai 1 vnt. šakelė
- Česnakai 2 skiltelės nuluptos
- Pomidorai 8 vnt. vynuoginiai
- Medus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sultinys 1 vnt. kubelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Salotos 1 vnt. pakuotė įvairių salotų mišinio
Kaip gaminti
1. Antienos krūtinėlę nuplauti, nusausinti ir nupjauti odos ar mėsos nereikalingas dalis. Odelės paviršių įpjauti rombais skersai ir išilgai, bet nepažeisti pačios mėsos.
2. Sultinio kubelį ištirpinti verdančiame vandenyje (0,5 l).
3. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, įmesti česnako skilteles ir šviežio rozmarino bei čiobrelio lapelius. Pakepinti 1 minutę ir mentele nustumti į keptuvės kraštą. Ant keptuvės sudėti odele žemyn anties krūtinėlės puseles. Kepti 5 minutes, iki gražiai apskrus, apversti ir apibarstyti druska bei pipirais. Kitą pusę taip pat kepti 5 minutes. Tada krūtinėlę perdėti į kepimo skardą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių. Jeigu turite orkaitę su termometru, matuojančiu mėsos vidinę temperatūrą, kepti 160°C temperatūroje iki mėsos vidinė temperatūra pasieks 60°C.
4. Šalotinius svogūnus nulupti ir supjaustyti į keturias dalis. Sudėti į keptuvę, kur kepė mėsa ir pakepinti 1-2 minutes. Užpilti samčiu sultinio, išmaišyti, įdėti šaukštelį medaus ir dar kartą gerai permaišyti. Tada gautą padažą nukošti per sietelį ir skystį supilti į prikaistuvį. Pastatyti prikaistuvį ant silpnos kaitros, įpilti keletą šlakelių juodojo balzaminio acto, išmaišyti ir kaitinti, kol pradės tirštėti. Tada sudėti per pusę perpjautus vyšninius pomidoriukus, išmaišyti ir pakepinti 1-2 minutes.
5. Iškepusią mėsą supjaustyti plonomis riekelėmis. Lėkštėse serviruoti svogūnus, ant jų dėti mėsos riekelės ir užpilti balzaminio acto padažu su pomidorais.
6. Šalia patiekti salotų lapų mišinį permaišytą su ypač tyru alyvuogių aliejumi bei žiupsneliu druskos ir pipirų.