Ingredientai
- Antis 4 vnt. kulšelės
- Druska 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Medus 1 valg. š. skysto
- Sojos padažas 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Čiobreliai 5 vnt. šakelės šviežio
- Ryžiai 250 g juodųjų
- Voveraitės 250 g šviežių
- Grietinėlė 150 g
- Česnakai 1 vnt.
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Druską bei pipirus sumaišyti su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei gautu mišiniu įtrinti antienos kulšeles. Palikti jas kelioms valandoms pasimarinuoti, o geriausia tai padaryti iš vakaro.
2. Į troškintuvą sudėti pasimarinavusias antienos kulšeles, gausiai apiberti čiobrelio šakelėmis ir užpilti alyvuogių aliejumi, kad apsemtų. Uždengti ir troškinti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje 3 valandas.
3. Išsitroškinusias kulšeles padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti medaus bei sojos mišiniu. Vėl įdėti į iki 220°C įkaitintą orkaitę bei kepti apie 5 minutes grilio režimu.
4. Pasūdytame vandenyje išvirti juoduosius ryžius (tai užtrunka apie 20 minučių).
5. Po tekančiu vandeniu nuplauti voveraites, nusausinti ir susmulkinti.
6. Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus, įdėti nuluptą česnako skiltelę ir įberti persilado prieskonių, pamaišyti bei sudėti voveraites. Pakepinti ant aukštos kaitros. Pabaigoje supilti greitinėlę, permaišyti ir nukelti nuo kaitros.
7. Antienos kulšeles patiekti su juodaisiais ryžiais ir užpilti voveraičių padažu.