Ingredientai
- Anties krūtinėlė 4 vnt.
- Vynas 1 st. baltojo
- Svogūnai 8 vnt. maži, gali būti šalotinių tipo, tik būtinai balti
- Rudasis cukrus 3 valg. š.
- Sviestas 80 g
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Sultinys 50 ml geriausiai tinka ekologiškas žolelių
- Rozmarinai 1 žiupsnelis
- Šalavijai 8 vnt. lapeliai
Kaip gaminti
1. Gerai nuvalome anties krūtinėles.
2. Sviestą ištirpiname gilioje keptuvėje, įmetame šalavijo ir rozmarino.
3. Apkepame krūtinėles ant kaitrios ugnies – po 4 min. iš odos pusės ir 3 min. iš mėsos pusės. Kai kepiname iš odos pusės, išsiskyrusias anties sultis nuolat pilame ant krūtinėlės viršaus.
4. Apskrudinus krūtinėles, pilame baltojo vyno ir leidžiame jam garuoti. Vynui išgaravus, dedame druską.
5. Dedame krūtinėles į kepimo formą, užpilame susidariusį padažą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200°C. Kepame apie 10 min.
6. Kol vynas garuoja, ruošiame svogūnus: nulupame išorinį sluoksnį, truputį patrumpiname šakneles, o viršūnėlę paliekame nepaliestą. Keptuvėje ištirpiname sviesto, apkepame svogūną švelniai vartydami, kol įgauna aukso spalvą. Tuomet suberiame cukrų, įpilame ekologiško žolelių sultinio ir uždengę troškiname apie 18–20 min.