Ingredientai
- Antis 2 vnt. krūtinėlės puselės
- Druska 0,3 žiupsnelis ir antienai, ir salotoms
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis po žiupsnį antienai ir salotoms
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 žiupsnelis antienai
- Brokoliniai kopūstai 0,5 vnt. salotoms
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. salotoms
- Pomidorai 200 g vyšninių; salotoms
- Bolivinės balandos (kynva) 0,5 st. salotoms
- Vanduo 1 st. salotoms
- Česnakai 2 skiltelės salotoms
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. salotoms
- Balzaminis actas 1 valg. š. juodojo
Kaip gaminti
1. Šlakelį aliejaus sumaišyti su druska, pipirais ir persilado prieskoniais. Gautu mišiniu įtrinti antienos krūtinėlės puseles ir palikti valandai pasimarinuoti kambario temperatūroje.
2. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepinti antienos krūtinėlės puseles iš abiejų pusių po 6 minutes (pradėti kepti ant pusės su oda). Tada įdėti į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepti 6-10 minučių.
3. Santykiu 1:2 pasūdytame vandenyje išvirti bolivinę balandą. Kol ji verda uždėti ant puodo viršaus sietelį ir garų vonelėje 5 minutes apvirti susmulkintą brokolį.
4. Svogūną supjaustyti „laiveliais“ (supjaustyti išilgai į 8 dalis). Pomidoriukus perpjauti per pusę.
5. Sausoje įkaitintoje keptuvėje 2 minutes apkepinti pomidoriukus, įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti svogūnus, nuluptas česnako skilteles ir pamaišant apkepinti 2-3 minutes. Tada sudėti apvirtus brokolius, įberti druskos, pipirų ir dar pakepinti 2 minutes. Į keptuvę su daržovėmis sudėti išvirusią bolivinę balandą ir išmaišyti. Pašlakstyti juoduoju balzaminiu actu.
6. Iškepusią antienos krūtinėlę supjaustyti riekelėmis ir patiekti su karštomis bolivinės balandos bei keptų daržovių salotomis.