Ingredientai
- Antis 200 g 1 šlaunelė
- Aliejus 2 valg. š.
- Vynas 100 ml raudonasis
- Apelsinai 1 vnt.
- Obuoliai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Migdolai 10 g drožlės
- Sviestas 20 g
- Medus 10 g
Kaip gaminti
1. Anties šlaunelę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant silpnos ugnies. Dėkite į skardelę ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 20–30 min.
2. Obuolį perpjaukite pusiau ir atsargiai išimkite sėklalizdžius. Į vidų įberkite migdolų drožlių, dėkite į kepimo skardą ir pašauname į tą pačią orkaitę.
3. Padažui į prikaistuvį supilkite vyną, sukrėskite medų, supilkite išspaustas apelsino sultis ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Turi nugaruoti pusė skysčio. Palikite šiek tiek pravėsti.
4. Patikrinkite, ar iškepusi antis: į storiausią vietą duriame smeigtuku ar peiliu ir jeigu nebėga skystis, vadinasi, iškepusi. Obuolys turi būti vidutiniškai kietas - neištižęs.
5. Į paruoštą padažą dėkite gabalėlį sviesto ir palengva maišydami ištirpinkite jį.
6. Į lėkštę pilkite padažą, dėkite iškeptą obuolį ir anties šlaunelę. Galime papuošti apelsino skiltele.