Ingredientai
- Antis: (sukapota mažais gabaliukais) 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Mairūnas 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Medus 1 valg. š.
- Salierai 5 vnt. lapkočiai ir tarkuotos šaknies
- Slyvos 6 vnt. šviežios arba džiovintos, taip pat šlakelis konservuotų slyvų skysčio
- Morkos 5 vnt.
- Sultinys 1 l vištienos arba daržovių
Kaip gaminti
- Sukapokite antį vidutinio dydžio gabaliukais ir įtrinkite druska, pipirais, ir, svarbiausia, - mairūno prieskoniais.
- Užspauskite citrinos sulčių ir aptepkite medumi (užteks gero šaukšto, ne daugiau).
- Pabučiuokite antytę ir palikite pasimarinuoti dieną ar daugiau.
- Pasimarinavusią antį apkepinkite keptuvėje taip, kad apskrustų.
- Į puodą priklokite salierų kotų, pridėkite slyvų (šviežių ar džiovintų) ir morkų.
- Sudėkite anties gabaliukus ir užpilkite sultiniu (galima vištienos, arba ekologišką daržovių). Į sultinį recepto autorė Angelė įmaišo pikantiško slyvų marinato, bet galima naudoti ir skystį nuo konservuotų slyvų. Svarbu sultinio nepadauginti, jis neturi visai apsempti anties.
- Galų gale užtarkuokite saliero šaknies ir pašaukite į orkaitę gerai valandai ar daugiau. Antį reikia kepti kol ji pati nuo kauliukų lipti prašosi...
Receptas iš tinklaraščio „Bitė motinėlė“
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita