Ingredientai
- Antis 2 kg
- Apelsinai 9 vnt.
- Vynas 1 st. (baltas)
- Sviestas 2 valg. š. (kepimui)
- Druska 1 žiupsnelis (pagal skonį)
- Rozmarinai 1 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
- Pirmiausiai, gerai išvalykite antį, pašalinkite riebalus, ištrinkite ją druska, apibarstykite rozmarinais. Prieskonius barstykite tik iš vidaus.
- Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame, iš visų pusių, apkepkite antį.
- Tuomet įpilkite balto vyno, leiskite jam išgaruoti. Iš 3 apelsinų išspauskite šviežių sulčių ir jas supilkite ant anties. Taip pat sudėkite griežinėliais supjaustytus 3 apelsinus. Troškinkite antį apie 45 min., virš mažos ugnies.
- Tik pačioje troškinimo pabaigoje pagardinkite antį druska. Kol antis troškinama, nupjaustykite vieno apelsino žievelę (tik oranžinę dalį).
- Nedideliame prikaistuvyje užvirinkite vandenį, sudėkite žieveles ir pavirkite 3 min. Tuomet jas išimkite ir gerai nusausinkite. Ant anties dar išspauskite dviejų apelsinų sultis, bei suberkite apvirtas žieveles.